| Medvehagymás-kecskesajtos pogácsa receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 1 dl tej 2,5 dkg friss élesztő 10 dkg medvehagyma 8 dkg sonka 25 dkg vaj 50 dkg liszt fé evőkanál só frissen őrölt bors 1,5 dl tejföl 3 dkg kecske (krém)sajt 5 dkg túró 2 db tojás Elkészítés: A tejet meglangyosítom, és belemorzsolom az élesztőt. A medvehagymát és a sonkát a késes robotgépemmel pépesítem. A liszthez adom a felfutott élesztőt, a tejfölt, a kecskesajtkrémet, a túrót, az egyik tojás sárgáját, a vajat, a sót és a borsot, majd a végén a sonkás-medvehagymát, és jól összegyúrom. Meleg helyen 1 órát kelesztem. Majd kinyújtom 2 cm magasra, kiszaggatom, a tetejét megkenem tejfölös-tojássárgájával, és 200 fokon pirosodásig sütöm. A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |