| Négymagvas pogácsa receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 2 dl tej, 2,5 dkg élesztő, 1 kávéskanál cukor, 10 dkg margarin, 30 dkg graham liszt, 15 dkg fehér liszt, 2 kiskanál só, 1 közepes tojás, 1-1 evőkanál len-, szezám-, tök- és napraforgómag. Elkészítés: A hozzávalókat összegyúrjuk, dagasztjuk (kenyésütögépben is el lehet készíteni). Egy órát hagyjuk kelni a kész tésztát, meleg helyen(itt szintén jó segítség a kenyésütőgép kelesztő programja). Kétujjnyi vastagra nyújtjuk, felvert tojással megkenjük a tetejét. Kis pogácsaszaggatóval szaggatjuk, zsírpapíron, közepes lángon sütjük. A receptet beküldte: tinendo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |