| Vajas Burgonyapogácsa receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 40 dkg liszt 25 dkg vaj 20 dkg burgonya 1 csomag sütőpor só 1 dl tejföl 3 tojás tej Elkészítés: A lisztet, a vajat, az áttört főtt burgonyát, 1 cs. sütőport gyúródeszkán jól összedolgozzuk, egy kevés sót, 1 dl tejfölt és egy egész tojást gyúrunk bele, és hideg helyen pihentetjük. Azután 3* kinyújtjuk, hajtogatjuk, mint a vajas tésztát, mindannyiszor megkenjük egy kevés tejjel elkevert tojással. Kisujjnyi vastagra nyújtjuk és közepes pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. Tojással megkenjük, tepsibe rakjuk és 1/2 órai pihentetés után közepes tűznél szép pirosra sütjük. A receptet beküldte: Kicsivuk Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |