| Apró pogácsa receptSütemények, édességek Hozzávalók: 30 dkg átszitált finomliszt 12 dkg vaj 6 dkg sertészsír 2 tojás sárgája 1 evőkanál rum 1 kávéskanál só 1,5 dkg élesztő 1 mokkáskanál cukor tejföl A pogácsa kiszaggatása után: 5 dkg reszelt sajt 1 tojás fehérje 2 evőkanál tej Elkészítés: Két evőkanál tejfölben elkeverjük a cukrot és felfuttatjuk benne az élesztőt. Összekeverjük a többi anyaggal és annyi tejfölt adunk hozzá, amennyitől könnyű, nyújtható tésztát kapunk. Háromszor hajtogatjuk, kis pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. 1,5 órát kelesztjük. Egy tojásfehérjét elkeverünk 2 evőkanál tejjel, megkenjük vele a pogácsákat és reszelt sajttal bőven megszórjuk. 35 perc alatt világos barnára sütjük. A receptet beküldte: Bártfai Andrea Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |