| Porhanyós pogácsa receptSütemények, édességek Hozzávalók: 50 dkg rétesliszt 25 dkg Ráma margarin 2 dkg szalakáli 2dl tejföl 3 dkg vaj 1 db tojássárgája 15 dkg sajt só Elkészítés: A lisztet, a sót és a szalakálit szárzon csomómentesen összekeverjük. A többi hozzávalóval gyorsan és alaposan összedolgozzuk, 20 percet pihentetjük.A tésztát újjnyi vastagra nyújtjuk, pogácsákat szaggatunk belöle, egyenként körbesodorjuk, vajjal kikent tepsibe rakjuk. Ne rakjuk sűrűn, hgy maradjon helyük a növekedésre. Bekenjük tojássárgájával, reszelt sajttal megszórjuk. Közepesen meleg sütőben kisütjük. Tanácsok: Ha teljesen kihült akkor a legfinomabb!! A receptet beküldte: inci47 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |