Tutireceptek.hu fejléc

Rizses krémleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
5 dkg füstölt szalonna
1 kis fej vöröshagyma
1 szál sárgarépa
petrezselyemzöldje
10 dkg rizs
1 dl tej
só, őrölt bors

Elkészítés:
A kis kockákra vágott szalonnát zsírjára sütöm, a pörcöket kiszedem egy kis tányérra.
A visszamaradt zsíron megdinsztelem az apróra vagdalt hagymát, a szintén felaprított sárgarépát és fölengedem 1,5 liter vízzel.
Sózom, borsozom.
Beleszórom a megmosott rizst, és addig főzöm, míg minden hozzávaló megpuhul.
Botmixerrel pürésítem, hozzáadom a tejet, és ha szükséges még egy kis vizet és fölforralom.
Tálalás előtt szórom rá a felaprított petrezselyemzöldet és a szalonnapörcöket.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hideg cukkini krémleves » Rizses csirke » Hideg Uborkakrémleves » Birsalma krémleves
» Tejszínes lencsekrémleves » Cukkini krémleves » Spárgakrémleves másként » Rizses málnaleves
» Rókagomba-krémleves » Rokfortos zellerkrémleves » Kukoricakrémleves » Serpenyős rizses kolbász
» Rizses hús egyszerűen » Rizses szelet » Padlizsánkrémleves májjal » Kapros tökkrémleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.