| Rizses krémleves receptLevesek Hozzávalók: 5 dkg füstölt szalonna 1 kis fej vöröshagyma 1 szál sárgarépa petrezselyemzöldje 10 dkg rizs 1 dl tej só, őrölt bors Elkészítés: A kis kockákra vágott szalonnát zsírjára sütöm, a pörcöket kiszedem egy kis tányérra. A visszamaradt zsíron megdinsztelem az apróra vagdalt hagymát, a szintén felaprított sárgarépát és fölengedem 1,5 liter vízzel. Sózom, borsozom. Beleszórom a megmosott rizst, és addig főzöm, míg minden hozzávaló megpuhul. Botmixerrel pürésítem, hozzáadom a tejet, és ha szükséges még egy kis vizet és fölforralom. Tálalás előtt szórom rá a felaprított petrezselyemzöldet és a szalonnapörcöket. A receptet beküldte: Hmv. Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |