Tutireceptek.hu fejléc

Mazsolás korong recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
4 db tojás sárgája
25 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
30 dkg átszitált finomliszt
1 csipetnyi só
5 dkg mazsola
2 cl rum
kristálycukor

Elkészítés:
A tojássárgákat a porcukorral, vaníliás cukorral, csipet sóval, 3 evőkanál vízzel (keverőgéppel) 20 percig keverjük, hozzáadjuk a lisztet és közepes fokozaton addig keverjük, míg a tészta szép sima nem lesz. Ha esetleg morzsolódik, összeállítjuk egy egész tojással. Deszkára téve kinyújtjuk és közepes méretű pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk belőle. Kizsírozott vagy szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, s amikor papír vékonyságú hártya képződik a tetején, közepére rumban áztatott mazsolahalmot rakunk, megszórjuk kristálycukorral és forró sütőbe tolva aranysárgára sütjük.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mazsolás-cukros briós » Habos csokikorongok » Mazsolás rizs » Mazsolás-citromos csirke
» Mazsolás hurka » Mazsolás zsemle » Mazsolás banánturmix » Mazsolás kuglóf
» Mazsolás házi krémtúró » Rumos-mazsolás diótorta » Mazsolás tejberizs » Almás-mazsolás rizs
» Keserűcsokoládés korong » Mazsolás-habos lepény » Mazsolás borleves » Mazsolás kakaótorta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.