| Mazsolás korong receptSütemények, édességek Hozzávalók: 4 db tojás sárgája 25 dkg porcukor 1 cs vaníliás cukor 30 dkg átszitált finomliszt 1 csipetnyi só 5 dkg mazsola 2 cl rum kristálycukor Elkészítés: A tojássárgákat a porcukorral, vaníliás cukorral, csipet sóval, 3 evőkanál vízzel (keverőgéppel) 20 percig keverjük, hozzáadjuk a lisztet és közepes fokozaton addig keverjük, míg a tészta szép sima nem lesz. Ha esetleg morzsolódik, összeállítjuk egy egész tojással. Deszkára téve kinyújtjuk és közepes méretű pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk belőle. Kizsírozott vagy szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, s amikor papír vékonyságú hártya képződik a tetején, közepére rumban áztatott mazsolahalmot rakunk, megszórjuk kristálycukorral és forró sütőbe tolva aranysárgára sütjük. A receptet beküldte: Bártfai Andrea Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |