| Mazsolás-zabpelyhes keksz receptSütemények, édességek Hozzávalók: 10-12 db-hoz: 1 dl natúr joghurt 9,5 dkg teljes kiőrlésű liszt 9,4 dkg nyírfacukor 1 tojás 1 teáskanál sütőpor 1/2 teáskanál fahéj 1/4 teáskanál só 12 dkg zabpehely 5 dkg mazsola vanília aroma Elkészítés: A tojás a joghurttal összekeverem, majd hozzáadom a cukrot és a sót. Ha már simára kevertem, beleöntöm a zabpelyhet is. Jól elkevergetem, aztán a fahájat a liszttel és a sütőporral együtt a többihez adom. Jól összedolgozom, végül az aromát és a mazsolát is hozzákeverem. Jól formázható masszát kapunk, amiből kb. 10-12 db kis kerek lepényt formázok. Sütőpapírral bélelt tepsire rakom, előmelegített sütően 175 fonom, 10-15 perc alatt készre sütöm. Tanácsok: A teljes kiőrlésű liszt és a zabpehely miatt nagyon jó élettani hatásai vannak. A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |