| Mazsolás rizsfánk receptSütemények, édességek Hozzávalók: 125 g rizs 80 g cukor 1 csomag vaníliás cukor 3 db tojás 2 ek vaj(30g) 1-2 csipet fahéj 1 db citrom reszelt héja 100g liszt fél csomag sütőpor 1 nagy maréknyi mazsola Elkészítés: A rizst puhára főzzük vízben, majd langyosra hűtjük. A tojásokat szétválasztjuk,és a sárgáját,és a vajat elkeverjük a kifőtt rizsben, majd fahéjjal és citromhéjjal ízesítjük. A lisztbe keverjük a sütőport,majd ezt is hozzákeverjük a rizshez, végül a cukrokkal keményre vert tojáshabot és a mazsolát forgatjuk bele a masszába. Kanállal,forró olajba szaggatjuk, közepes lángon aranybarnára sütjük, tálalásnál porcukorral megszórjuk. A receptet beküldte: ronka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |