| Mazsolás mikrós piskóta receptSütemények, édességek Hozzávalók: 2 dl tej 200g mazsola 10 ml rumaroma 3 tojás 3 ek cukor 5 ek liszt 2 ek olaj 1 ek 10 % ecet 1 cs. sütőpor 2 kk szódabikarbóna Kb 1 dl tej 1 Habpor Elkészítés: A mazsolát este beáztatom 2 dl rumaromával kevert tejbe, beteszem a hűtőbe. Másnap leszűröm 1 l-es mérőpohárba, a mazsolát félreteszem. A rumaromás tejet kiegészítem tejjel, hogy 2 dl legyen. A tojásokat felverem, majd belekeverem az összes hozzávalót. Az olajat előzőleg a 2.5 l - es mikrózható edénybe kanalazom, majd belecsurgatom a masszába. Az egészet beleöntöm a formába, a felénél kb 100g mazsolát rászórok, ez lesüllyed, majd a maradék masszát ráöntöm és a maradék mazsolát is. 6 percre 850W-on beteszem a mikróba. Ha kész, kihűtöm és elkészítem a habot. Az előzőleg leszűrt és 2 dl-re kiegészített tejbe beleszórom a habport, felverem. A kihűlt sütit félbevágom, kenek rá habot, majd a tetejére kanalazom, elterítem és az oldalára is lesimítom a habot. Azonnal, vagy hűtve fogyasztható. A receptet beküldte: cirmesitompika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |