| Mazsolás felfujt receptSütemények, édességek Hozzávalók: 10 dkg liszt 15 dkg mazsola 10 dkg szőlő ( vagy még 5 dkg mazsola) 3 tojás 10 dkg cukor 10 dkg vaj 1 tasak vaníliás cukor 1 citrom reszelt héja só, a formakikenéséhez vaj és liszt öntet ízlés szerint Elkészítés: A mazsolát langyos vízbe beáztatjuk ( a szőlőszemeket megmossuk, kimagvazzuk, és négyfele vágjuk) A cukrot a vajjal és a tojások sárgájával habosra kikeverjük. Belekeverjük a reszelt citromhéját, a vaníliáscukrot, egy csipet sót, és végül a lisztet. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan a masszához keverjük, ügyelve, hogy ne törjön össze. A lecsepegtetett mazsolát (a szőlőszemeket) is hozzáadjuk. Hat fém pudingformát vagy egy hatrészes muffin formát kivajazunk, (lehet püspökkenyér forma is, így egyben ül) kilisztezünk, és beleöntjük a masszát. 160 fokon előmelegített sütőben 15 percet sütjük (egyben sütés eseté tovább tűpróbáig) A sütőből kivéve tálaljuk A receptet beküldte: Polli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |