| Marhapörkölt burgonyagombóccal receptHúsételek Hozzávalók: 50 dkg marhalábszár, 1 kg burgonya, 10 dkg búzadara, 5 dl tej, 1 vöröshagyma, 1 dl száraz vörösbor, só, bors, szerecsendió, petrezselyem, olaj. Elkészítés: Az apróra vágott hagymát olajon párold üvegesre, szórj rá pirospaprikát, de vigyázz, hogy ezután már ne pirítsd tovább, különben a paprika megkeseredik. Tedd bele a felkockázott húst. Keverd el, sózd, és öntsd rá a vörösbort. Fedő alatt párold puhára, ha kell, adj hozzá kevés vizet vagy húslevest. A tejet forrald fel, sóval, reszelt szerecsendióval ízesítsd, tedd bele a búzadarát és a nyersen lereszelt burgonyát. Dolgozd össze alaposan, fűszerezd utána, és vizes kézzel formázz gombócokat. Sós, forró vízben főzd ki, majd öblítsd le őket, és forgasd apróra vágott petrezselyembe. A receptet beküldte: CILUSKA Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |