| Bableves burgonyagombóccal receptLevesek Hozzávalók: 1 doboz vörösbab konzerv 25 dkg leveszöldség (sárgarépa, fehérrépa, zellergumó) 25 dkg enyhén kolbász babérlevél vöröshagyma pár gerezd fokhagyma aprított petrezselyem zöldje őrölt paprika őrölt bors őrölt kömény 4 dkg zsír 2 evőkanál liszt 2 dl tejföl citromlé vagy ecet só A gombóchoz: 20 dkg főtt, összetört burgonya 12 dkg liszt 1 tojás őrölt szerecsendió aprított petrezselyem zöldje só Elkészítés: A babkonzervet leöblítem. A zöldségeket, a kolbászt és a vöröshagymát felaprítom. A kolbászt kevés zsiradékban lassan kisütöm, a zöldségeket a vöröshagymával rajta magas hőfokon dinsztelem. Felengedem kb. 1 liter vízzel, sóval, borssal, babérral, zöldpaprikával, paradicsommal főzöm rövid ideig, majd hozzáadom a leszűrt babot, a zeller zöldjét és a leveskockát. Vékony, piros, fokhagymás rántást készítek, majd a levesbe forralom. A burgonyát összekeverem a liszttel, tojással, teáskanálnyi zsírral, sózom, borsozom, szerecsendióval, petrezselyemzölddel fűszerezem, rövid állás után kézzel kis gombócokat formálok, majd belefőzöm, a forrásban levő levesbe. A tejfölt kikeverem kis liszttel, majd kevés forró levessel, hozzákeverem a leveshez, néhány percig lassan forralom, közben ízesítem őrölt köménnyel, csipet ecettel, majd tálalom. A receptet beküldte: cicaaa65 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |