| Olasz gombás csirke receptHúsételek Hozzávalók: ½ kg apró gomba, 3 evőkanál olaj, 4 szelet csirkemell, 2 evőkanál olasz fűszerkeverék, 3 evőkanál rizsborecet vagy fehérborecet, 2 evőkanál tejszín, 3 evőkanál kapribogyó, Frissen őrölt feketebors. Elkészítés: Pácold be a csirkét a fűszerrel elkevert 2 evőkanál olajba. A gombát vágd negyedekbe, süsd meg a maradék olajon kb. 5 perc alatt. Vedd ki a gombákat szűrőkanállal, majd tedd bele a hússzeleteket. Süsd mindkét oldalán 5-6 percig, majd vedd ki, és tartsd melegen. Vedd le a serpenyőt a lángról, öntsd bele az ecetet, és kevergesd addig, míg feljön a lesült rész az aljáról. Tedd vissza a tűzre, keverd hozzá a tejszínt és a paprikát. Forrald fel, majd főzd néhány percig, hogy a szósz besűrűsödjön. Tedd vissza a gombákat, rottyantsd össze, majd tálaláskor öntsd a hússzeletekre. Barna rizzsel kínálhatod. A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |