| Marcipános-túros stollen receptSütemények, édességek Hozzávalók: hozzávalók 5 főre Töltelékhez: 200 g marcipán 100 g darált mandula 50 g margarin Tésztához: 100 g mazsola 4 ek vörösbor 400 g liszt 2 tk sütőpor 100 g porcukor 100 g margarin 1 cs vaníliás cukor őrölt szegfűszeg őrölt ánizs 250 g túró 1 tojás aszalt gyümölcsök kandírozott narancshéj darabolt dió gumicukor v. zselés szaloncukor Mázhoz: 50 g margarin 100 g porcukor 2 ek vörösbor tetejére esetleg szórócukor Elkészítés: A mazsolát a vörösborral meglocsoljuk, néhány órára állni hagyjuk. A töltelékhez a marcipánmasszát a mandulával és a margarinnal jól összedolgozzuk. Hűtőbe rakjuk, hogy formázható legyen. A tésztához a lisztet a sütőporral, a tojással, a margarinnal, a porcukorral, a túróval, a vaníliás cukorral és a szegfűszeggel, az ánizzsal (el is hagyható) összekeverjük. Majd hozzáadjuk az apróra kockázott aszalt gyümölcsöket, a lecsepegtetett mazsolát, a darabolt diót és a apróra vágott gumicukrot vagy zselés szaloncukit, és jól összedolgozzuk. A tésztát két részre osztjuk, mindkettőt kb. 35 cm hosszú hengerré formázzuk, majd kissé kinyújtjuk őket, hogy a szintén kettéosztott és hengerré formázott marcipánrudat a közepébe tudjuk tenni. A tészta két szélét felhajtjuk a marcipánra, és jól összenyomjuk, nehogy szétjöjjön sütés közben. Sütőben megsütjük. A még forró kalácsot margarinnal megkenjük,sütőrácson hagyjuk kihűlni. A mázhoz a porcukrot elkeverjük a vörösborral úgy, hogy sima sűrű mázat kapjunk, majd a mázzal bevonjuk a kalácsok tetejét és oldalát. Szórócukorral megszórhatjuk. Majd a máz dermedése után lehet szeletelni. A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |