Tutireceptek.hu fejléc

Szicíliai narancsdesszert recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Hozzávalók (4 személyre):
4 nagy narancs,
15 dkg porcukor,
2 kávéskanál triple sec,
2,5 dl víz

Elkészítés:
A jól megmosott narancs héját lereszeljük, azután óvatosan meghámozzuk. A vizet porcukorral lassan felmelegítjük, amíg a cukor meg nem olvad, akkor öt percig forraljuk. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a reszelt narancshéjat és a likőrt. A narancsot gerezdekre bontjuk, a magokat eltávolítjuk, ráöntjük a forró szirupot, s hagyjuk kihűlni. A narancsszeleteket négy üvegtányérban elrendezzük, kívánság szerint meglocsolhatjuk még likőrrel.


A receptet beküldte: MRG


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Narancsdesszert » Szicíliai narancssaláta » Sziciliai rakott pacal » Kávé torta
» Kassai szelet » Túrótorta pudingkrémmel » Szórt túrós » Rántott tejbe gríz
» Mákos guba forró meggyel » Almás-csokis muffin » Csokis-túrós rakott rétes » Bicikli szelet:
» Gyümölcsös kevert pite » Gluténmentes Kinder torta » Panka szelet » Almás-fahéjas kevert


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.