| Szicíliai narancsdesszert receptSütemények, édességek Hozzávalók: Hozzávalók (4 személyre): 4 nagy narancs, 15 dkg porcukor, 2 kávéskanál triple sec, 2,5 dl víz Elkészítés: A jól megmosott narancs héját lereszeljük, azután óvatosan meghámozzuk. A vizet porcukorral lassan felmelegítjük, amíg a cukor meg nem olvad, akkor öt percig forraljuk. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a reszelt narancshéjat és a likőrt. A narancsot gerezdekre bontjuk, a magokat eltávolítjuk, ráöntjük a forró szirupot, s hagyjuk kihűlni. A narancsszeleteket négy üvegtányérban elrendezzük, kívánság szerint meglocsolhatjuk még likőrrel. A receptet beküldte: MRG Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |