| Hamis Raffaello receptSütemények, édességek Hozzávalók: 25 dkg kristálycukor, 150 ml víz, 25 dkg vaj, 40 dkg tejpor, 10 dkg kókuszreszelék. Magozottmeggy-befőtt, koktélcseresznye vagy vékonyra szelt mandulaszemek a közepébe. További kókuszreszelék a hempergetéshez. Elkészítés: A cukorból és a vízből főzz egy sűrű szirupot. Hagyd gyöngyözve forrni, majd húzd félre a tűzről, keverd bele a vajat és a kókuszreszeléket. Alacsony hőfok felett kevergesd tovább, amíg a vaj jól elkeveredik benne. Ekkor szórd bele a tejport, és kézi habverővel vagy fakanállal keverd csomómentesre. Zárd el a gázt, és tedd félre hűlni. Amikor már kihűlt, tedd be a hűtőszekrénybe dermedni. Egy-két óra után egy fagylaltmérő kanál segítségével mérj ki kisebb adagokat a masszából, és a tenyereddel formázd gömb alakúra, majd forgasd meg a kókuszreszelékben. Töltheted meggyszemekkel vagy koktélcseresznyével is; ebben az esetben a kivett massza közepére tedd a gyümölcsöt, és úgy formázz golyót belőle, majd jöhet a kókuszfürdő. Nyomkodhatsz bele egy kevés hántolt mandulát is, így ropogósabb lesz. A receptet beküldte: tinendo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |