| Meggyes-csokis felfújt receptSütemények, édességek Hozzávalók: 7 dl tej 12 dkg margarin 10 dkg vaj 10 evőkanál kristálycukor 10 evőkanál búzadara 1 evőkanál vaníliaízű pudingpor pici só 4 db tojás 50 dkg magozott és kinyomkodott meggy 2 evőkanál keserű kakaó 2 evőkanál tej Elkészítés: A meggyet 2 evőkanál kristálycukorral megszórjuk. A tejet felforraljuk és állandó keverés mellett belecsurgatjuk a pudingporral összekevert búzadarát. Míg hűl, a tojássárgákat, margarint habosra keverjük 6 evőkanál cukorral, pici sóval és adagonként belekeverjük a kihűlt masszát, - végül lazán összedolgozzuk a tojások keményre vert habjával. Zsírral kikent vagy szilikonos sütőpapírral kibélelt tepsibe terítjük, belenyomkodjuk a meggyet és 170 fokos sütőben 40 perc alatt szép rózsaszínre sütjük. A kakaót, 2 evőkanál tejet, 10 dkg vajat, kakaót állandó keverés mellett forrásig olvasztjuk és egyenletesen a tésztára csurgatjuk. Hidegen, melegen egyaránt fogyasztható. A receptet beküldte: Bártfai Andrea Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |