| Túrós-gyümölcsös tiramisu receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1 kis zacskó babapiskóta 25 dkg túró 1 zacskó Oetker habpor 1 zacskó habfixáló ízlés szerinti xilit bármilyen gyümölcs feldarabolva kávé a piskóta áztatásához (lehet nescafé is) xilit, netán cukor, az édesítéshez 1,5 dl tej a habhoz rum az ízesítéshez Elkészítés: Egy kis méretű szögletes üvegtálat ki kell rakni a még száraz piskótával, hogy lássuk, mennyi kell bele. Elkészítjük a kávét, én nescafét szoktam forró vizzel felengedni és bele xilitet, vaníliás cukort, majd amikor kihült, ízlésnek megfelelő mennyiségű sütőrum, vagy rumaroma. A túrót édesítővel, vagy xilittel, netán cukorral kikavarjuk. Ne felejtsünk el kis sót is belerakni. A zacskós habot a hideg tejjel felverjük, utána a felét a túróhoz adjuk és az általunk kiválasztott gyümölcsöt belekockázva, összekeverjük. A közben kihűtött kávéba belebártogatjuk egy pillanatra a babapiskótát és rákenjük a túrós gyümölcsöt. Az egész tetejére a megmaradt habot rákenjük és megrakhatjuk díszítésként bármilyen gyümölccsel. Tanácsok: Először a két deci vízből álló kávét készítjük el, mert annak hülni kell,míg a többivel készen leszünk. Csak annyira édesítsük fel, amennyire a család szereti, mert a babapiskóta is édes, no meg a gyümölcs és a túró is. A túrót egy nagyobb villával érdemes és cukorral összetörni, mehet bele egy kevés citromhéj és lé is. Ezek után kell a gyümölcsöt feldarabolni, lehetőleg apróra, de nem kell túl picire. Mindenféle gyümölcs jöhet bele, akár még aszalt, vagy befőtt is. Alma-körte-naracs, mandarin díszítéssel. 1-1 db elég bele. Később már lehet epret is beletenni, vörös, vagy fekete áfonyával. Nagyszemű szölőt félbe vágva, bármit, ami nem nagyon leveses. Elkészítési idő: 40 perc A receptet beküldte: Katinkaboszi Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |