| Rizsfelfújt meglepetéssel receptSütemények, édességek Hozzávalók: 25 dkg rizs 1 l tej 15 dkg cukor 4 tojás 60 dkg szilva 1 kiskanál őrölt fahéj 8 dkg vaj Elkészítés: A rizst 5 dkg cukorral ízesített tejben megfőzöm. A szilvákat megmosom, kettévágom, a magot eltávolítom. Rászórom a cukrot, a fahéjat és 1 dl vizet öntve alá, öt percig párolom. A tojások sárgáját kikeverem a vajjal, a fehérjéket habbá verem, végül az egészet a langyosra hűlt rizshez keverem. Egy kivajazott tűzálló tálba terítem a rizsmassza felét. Ráteszem a párolt szilvaszemeket és a rizs másik felével beborítom. Forró sütőbe tolom és 220 C-on, 35-40 perc alatt megsütöm. Tanácsok: Akár melegen, vagy hidegen tálalható, a szilva megmaradt levét szószoscsészében kínáld mellé. Elkészítési idő: 50 perc Kalóriatartalom: 412 kcal A receptet beküldte: kissmakka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |