| Konyakos diplomatapuding receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: 4 tojás 4 evőkanál kristálycukor 1 csomag vaníliás cukor 4 evőkanál finomliszt A pudinghoz: 2 csomag vaníliás pudingpor 1 l tej 8 evőkanál kristálycukor 15 dkg cukrozott narancshéj 1 dl konyak Az öntethez: 0,5 dl konyak 1 dl tejszín 1 csomag vaníliás cukor 1 evőkanál kukoricakemény Elkészítés: A pudinghoz a cukrozott narancshéjat apróra vágva 1 éjszakára a konyakba áztatjuk. A tészta hozzávalóiból piskótalapot sütünk, és hagyjuk kihűlni. Ezután a piskótalapból 10 db korongot vágunk egy pohár vagy pogácsaszaggató segítségével. A leeső részt felaprítjuk, és a konyakos narancshéjhoz adjuk. A pudingporból a tejjel és cukorral pudingot főzünk. A tűzről levéve hozzákeverjük a konyakos, piskótadarabos narancshéjat, majd 10 db decis csészébe merjük, amelyeket előzőleg hideg vízzel kiöblítünk, majd hűtőszekrénybe tesszük. Közben elkészítjük az öntetet: a hozzávalókat belerakjuk egy edénybe (abba is lehet, amelyikben a pudingot főztük, mert az a kevés puding is, ami benne maradt, finom ízt ad), kisebb habverővel kevergetve összeforraljuk, majd lehűtjük. Az öntetbe belerakhatjuk a megmaradt piskótamorzsalékot is. Összeállítás: a kihűlt pudingokat forró vízbe mártott késsel körülvágjuk, és a piskótakorongokra csúsztatjuk. Végül az öntettel áthúzzuk, és tejszínhabbal díszítjük. A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |