Tutireceptek.hu fejléc

Konyakos diplomatapuding recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A tésztához:
4 tojás
4 evőkanál kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
4 evőkanál finomliszt
A pudinghoz:
2 csomag vaníliás pudingpor
1 l tej
8 evőkanál kristálycukor
15 dkg cukrozott narancshéj
1 dl konyak
Az öntethez:
0,5 dl konyak
1 dl tejszín
1 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál kukoricakemény

Elkészítés:
A pudinghoz a cukrozott narancshéjat apróra vágva 1 éjszakára a konyakba áztatjuk. A tészta hozzávalóiból piskótalapot sütünk, és hagyjuk kihűlni.

Ezután a piskótalapból 10 db korongot vágunk egy pohár vagy pogácsaszaggató segítségével. A leeső részt felaprítjuk, és a konyakos narancshéjhoz adjuk.

A pudingporból a tejjel és cukorral pudingot főzünk. A tűzről levéve hozzákeverjük a konyakos, piskótadarabos narancshéjat, majd 10 db decis csészébe merjük, amelyeket előzőleg hideg vízzel kiöblítünk, majd hűtőszekrénybe tesszük.

Közben elkészítjük az öntetet: a hozzávalókat belerakjuk egy edénybe (abba is lehet, amelyikben a pudingot főztük, mert az a kevés puding is, ami benne maradt, finom ízt ad), kisebb habverővel kevergetve összeforraljuk, majd lehűtjük. Az öntetbe belerakhatjuk a megmaradt piskótamorzsalékot is.

Összeállítás: a kihűlt pudingokat forró vízbe mártott késsel körülvágjuk, és a piskótakorongokra csúsztatjuk. Végül az öntettel áthúzzuk, és tejszínhabbal díszítjük.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Konyakos narancsturmix » Konyakos meggy » Konyakos-likőrös melegítő » Fahéjas-konyakos almacsók
» Konyakos koktél » Konyakos eper » Konyakos őszibarack » Konyakos almatorta
» Konyakos csokoládékrém » Konyakos meggy nyersen » Konyakos kacsasült » Kókuszgolyó szárítva
» Hagyományos palacsinta » Csokis muffin 2. » Almás kalács » Tiramisu 625


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.