| Marcipános rúd receptSütemények, édességek Hozzávalók: 30dkg vaj 20dkg porcukor ezeket habosra verni 8 tojás sárgája- majd ezt belevegyíteni a habos cuccba 12dkg marcipánt belereszelni 10dkg étk. keményítő 15dkg liszt Elkészítés: ezt az egészet jól össze kell dolgozni és elvileg habzsákból rudakat kéne ebből nyomni,de mivel az elég nehéz ezért mi formákat szoktunk, de csak köröket,mert a sütőben kicsit szétfolyik. Majd ha kihűltek a megsült formák akkor lekvárral össze kell ragasztgatni kettesével. Majd a már összeragasztott formákat be kell csokizni, elvileg a rudak két végét kell, ha köröket csinálunk akkor általában a felét szoktuk,vagy ha nincs sok csokink akkor csak ahogy kivannak rakva zsirpapírra úgy végig "locsoljuk" őket és akkor úgy csokis :D Tanácsok: Elvileg narancslekvárral kéne csinálni,de mi baracklekvárral szoktuk ragasztani,vagy málna-ribizlivel,így is nagyon fincsi. Nagyon finom, nálunk ez két-három napnál soha nem tart tovább A receptet beküldte: csokimókus Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |