| Gesztenyés keksz rolád receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: 18 dkg Rama margarin 2 kiskanál kakaópor 1 evőkanál kókuszreszelék 0,5 dl rum 10 dkg kristálycukor 25 dkg darált háztartási keksz A krémhez: 12 dkg Rama margarin 1 kiskanál kókuszreszelék 2 kiskanál rum 10 dkg kristálycukor 25 dkg gesztenyemassza A tetejére pedig: 10 dkg tortabevonó étcsokoládé Elkészítés: A kekszet a margarinnal, a cukorral, a rummal a kókuszreszelékkel és a kakaóval összedolgozzuk, addig, míg a cukor elolvad benne. Közben elkészítjük a krémet, a felengedett gesztenyemasszát burgonyanyomón átnyomjuk és a margarinnal, a cukorral, a rummal meg a kókuszreszelékkel addig dolgozzuk össze, míg a cukor el nem olvad benne. Egy konyharuhát bevizezünk, kiterítjük és a tészta felét egy vízbe mártott késsel kenegetve egy kb. 21x25 cm-es téglalappá formáljuk rajta. A gesztenyemassza felét rákenjük, majd a konyharuha segítségével felgöngyöljük. A másik tekercset ugyanígy elkészítjük. Kb. 1 órára hűtőbe rakjuk. Végül a tetejét olvasztott csokoládéval megkenjük. A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk és megkenjük tésztánkat. Közvetlenül tálalás előtt szeleteljük, kínálhatunk hozzá tejszínhabot. Hűtőszekrényben hosszú ideig eláll és nagyon finom. Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: Lolita63 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |