Tutireceptek.hu fejléc

Málnás-piskótás pohárkrém recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A vaníliakrém: 1 cs. vanília ízû pudingpor; 1/2 liter tej, 4 ek. cukor. A desszert összeállításához: 6 tojásos piskóta (vagy készen kapható piskótatekercs), 15 dkg barackíz, 25 dkg friss málna.
A tetejére: 2 dl habtejszín, 1 ek. barnacukor, 1 cs. vaníliás cukor, 2 ek. kristálycukor, 10 dkg mogyoró, 1 kk. olaj.

Elkészítés:
A pudingot elkészítjük a leírás szerint, jó sûrûre. A piskótát a barackízzel megkenjük, feltekerjük, vékony szeletekre vágjuk. A kelyhek alját a piskótaszeletekkel kibéleljük, a megmosott málnát elosztjuk rajta, majd a vaníliakrémet ráöntjük, és a hûtõben jól lehûtjük. A habtejszínt kemény habbá verjük, barnacukorral és vaníliás cukorral ízesítjük. A cukrot világosra karamellizáljuk, a mogyorót beleszórjuk, majd egy enyhén beolajozott tepsire öntjük. Ha megszilárdult, durvára törjük, majd jól lehûtjük. A kelyheket a hûtõbõl kivesszük, az édes habot a tetejükre simítjuk, végül az édes mogyoróval megszórjuk.


A receptet beküldte: hpkati

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Túrós pohárkrém » Eperhab-pohárkrém » Túrós kekszes pohárkrém » Túrós-narancsos pohárkrém
» Epres-pudingos pohárkrém » Chia magos pohárkrém » Ribizlis-túró pohárkrém » Joghurtos pohárkrém
» Citromos álom pohárkrém » Rakott zsemle » Karamellkrémes palacsinta » Zselatinos epres szelet
» Sajttal töltött alma » Gyors túrós csemege » Rakott túrós-fahéjas alma » Tiramisu süti


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.