| Citromos álom pohárkrém receptSütemények, édességek Hozzávalók: 8 db babapiskóta vagy 10-12 db vajas keksz összemorzsolva A tejfölös krémhez: 4 dl sűrű tejföl 10 dkg porcukor 2 citrom reszelt héja (1 a krémbe + 1 díszítéshez) 8 dkg szelelt mandula A citromkrémhez: 4 tojás 18 dkg vaj 20 dkg cukor 1, 8 dl facsart citromlé 1 citrom reszelt héja Elkészítés: A citromkrémhez gőzfürdőn a vajat, a cukrot és a tojást közepes lángon folyamatosan kevergetjük, míg szép, selymesen sima, homogén krémet kapunk. Amikor kezd sűrűsödni, akkor csurgatjuk csak hozzá a citromok levét, valamint beleszórjuk reszelt héját is, hogy igazán intenzív legyen az íze. Amint besűrűsödött, a tűzről levéve hideg vízbe tesszük a habüstöt, hogy lehűljön a krém. Közben összeállítjuk a tejfölös krémet. A magas zsírtartalmú tejfölt porcukorral és reszelt citromhéjjal simára keverjük. Száraz serpenyőben megpirítunk a szeletelt mandulát, félretesszük. Amint kihűlt a citromkrém, rétegezzük a desszertünket: alulra kerül az összemorzsolt piskóta vagy keksz, ezután jöhet a citromkrém, majd az édes tejfölkrém, a tetejére a pirított mandula vagy kevés kekszmorzsa. Fogyasztásig hűtőbe tesszük, de minimum 1-1, 5 órát hagyjuk hűlni. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |