| Joghurtos pohárkrém receptSütemények, édességek Hozzávalók: 25 dkg mascarpone 2 dl tejszín 3 dl natúr görögjoghurt (vagy más, kissé sűrűbb állagú natúr joghurt) 1 bio citrom fagyasztott (nyáron friss) gyümölcsök (málna, eper, szeder, meggy) cukor/édesítő pattogatott amaránt Elkészítés: A tejszínt habbá verjük, ízlés szerinti cukorral. A mascarponét keverjük ki a joghurttal, és reszeljük bele a citrom héját, adjuk hozzá fél citrom levét. Ízlés szerint édesítjük, majd óvatosan belekeverjük a felvert tejszínhabot. Kelyhekbe rétegezzük a krémet, a gyümölcsökkel, a tetejére krém kerüljön, melyet megszórunk pattogatott amaránttal, majd pár szem gyümölccsel díszítjük. Tanácsok: Savanykás gyümölcs illik hozzá, én málnával és meggyel készítettem. A krémet mézzel is édesíthetjük. A receptet beküldte: mmacus Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |