| Bácskai almáslepény receptSütemények, édességek Hozzávalók: 30 dkg liszt, 30 dkg vaj vagy libazsír, 4 tojássárgája, 1 dkg élesztő, 1,5 dl tej. A töltelékhez: gyümölcsíz, alma, mazsola, 4 tojás kemény habja. Elkészítés: A lisztet, vajat, tojássárgáját és a libazsírt, valamint a tejben megáztatott élesztőt finom, lágy tésztává dolgozzuk ki. Kinyújtjuk, és tepsibe tesszük. Tetszés szerint gyümölcsízzel vékonyan megkenve a tésztát meleg helyre tesszük kelni. Amikor megkelt, vékony szeletekre vágott almát, mazsolát teszünk rá, bőven porcukrot, és négy tojás keményre vert habját. Sütőben gyors tűznél pirosra sütjük. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: ibolya58 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |