| Pudingos-tejfölös kalács receptSütemények, édességek Hozzávalók: a piskótához: 4 tojás, 1 csomag vaníliás cukor, 1 csomag sütőpor, 1 dl olaj, 20 dkg porcukor, 20 dkg liszt; a pudinghoz: 1 l tej, 2 csomag csokis pudingpor, 1 csomag vaníliás cukor, 5 kanál cukor; a krémhez: 7,5 dl tej, 3 csomag vaníliás pudingpor, 20 dkg cukor, 3 kis pohár tejföl Elkészítés: Elkészítés: A pudingot a csomagon való leírásnak megfelelően elkészítjük. A piskótához a vaníliás cukrot, a sütőport, a porcukort és a sima lisztet egy tálba összekeverjük. Másik tálban habosra verjük a tojásfehérjét. A tojássárgáját is habosra verjük, hozzáöntjük 1 dl vizet és az olajat és újra kikeverjük. A tojássárgájához hozzákeverjük a lisztes keveréket, azután a tojásfehérjét is. A piskótát beleöntjük a kivajazott, kilisztezett tepsibe. A piskótára egyenletesen ráöntjük a pudingot és megsütjük. Nem kell félni, a megsült tészta hullámos lesz. A tejből, a pudingporból és a cukorból sűrű krémet főzünk. Ha kihűlt, hozzákeverjük a tejfölt. A krémet a kihűlt piskótára kenjük, megszórjuk csokireszelékkel vagy édes kakaóporral. A receptet beküldte: jjhmarta Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |