| Majonézes burgonyasaláta gazdagon receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 40 deka héjában főtt burgonya, 4 szelet húsos szalonna, 2 keményre főtt tojás, 2 darab kisebb savanyú uborka, 30 gramm majonéz, ízlés szerint tejföl, pár csepp citromlé, só, őrölt bors, csipet cukor. Elkészítés: A meghámozott burgonyát, a főtt tojásokat és az uborkákat felszeleteljük. A szalonnát apró kockákra vágjuk, majd serpenyőben piros ropogósra sütjük, és jól lecsepegtetjük. A majonézt, tejfölt és a fűszereket egy tálban jól összekeverjük, hozzáadjuk a felszeletelt burgonyát, szalonnát, tojást és uborkát. Finoman összekeverjük, és néhány órára hűtőbe tesszük. Sültekhez, rántott húsokhoz, halakhoz adhatjuk köretként, de önmagában is kiváló. A receptet beküldte: CILUSKA Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |