| Magyaros húsos rétes receptEgytálételek Hozzávalók: 50 dkg darált hús réteslap (ehhez az adaghoz 3-4) 2 kisebb hagyma 10 dkg szalonna 2 evk. pirospaprika 1 pohár tejföl 1 dl tejszín 2 evk. liszt só,bors,petrezselyem,vegeta,szezámmag Elkészítés: A szalonnakockákat kisütjük.A zsírjában megdinszteljük a hagymát,majd megszórjuk pirospaprikával,s végül rádobjuk a húst.Puhára pároljuk. Ha megpuhult,behabarjuk a tejszín-tejföl-liszt keverékével,ízlés szerint fűszerezzük(ha nem elég piros,szórjunk bele még paprikát).Jól kiforraljuk,hogy krémes állagú legyen. Belerakjuk a kisült szalonnát,s az egészet hagyjuk egy kicsit hűlni. A réteslapokat megkenjük langyos olajjal,mindegyikre ráhalmozzuk a húsos massza egy részét,feltekerjük,tetejüket olvasztott vajjal megkenjük,s megszórjuk szezámmaggal. 180-200 fokon sütjük,amíg a teteje színt nem kap. Tanácsok: Nekem 3 rúd lett ebből az adagból. Burgonyapüré illik hozzá leginkább,de ki mit szeret...:) A receptet beküldte: mongi Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |