| Magyaros muffin receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 1 tojás 0,8 dl olaj 2,5 dl joghurt vagy kefír 15 dkg csípős kolbász (apróra vágva) fél kaliforniai zöldpaprika (apróra vágva) fél kaliforniai pirospaprika (apróra vágva) 1 gerezd fokhagyma (préselve) 1 kicsi hagyma (apróra vágva) 12 dkg liszt 15 dkg kukoricaliszt 3 teáskanál sütőpor ½ teáskanál só ½ teáskanál csípős pirospaprika (nem kötelező) 5 dkg reszelt ementáli sajt Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra, a muffinformákat kibéleljük papírral. A kétfajta lisztet összekeverjük, beleforgatjük a kolbászt, a paprikákat, a hagymát, a sajtot, a sót, a sütőport és a pirospaprikát. A tojást az olajjal és a joghurttal kikeverjük, hozzáadjuk a fokhagymát, majd belevegyítjük a lisztes keveréket. Muffin formákba adagoljuk, és 15-20 perc alatt készre sütjük. Tanácsok: A muffinokat süthetjük úgy is, hogy mindegyik tetejére teszünk egy-egy szelet kolbászt, és megszórjuk egy kevés sajttal! A receptet beküldte: sz.andi Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |