| Magyaros Pulykamellragu receptHúsételek Hozzávalók: Fél kiló pulykamell Egy nagy doboz krémes állagú tejföl Magyaros fűszerkeverék Őrölt pirospaprika Egy nagyobb vöröshagyma Elkészítés: A pulyamellet csíkokra vágjuk, aztán kockázzuk. A vöröshagymát felaprózzuk, és olajon megpároljuk, amíg üveges nem lesz. Ezután hozzárakjuk a pulykát, átforgatjuk párszor, megszórjuk két kiskanál pirospaprikával, majd vízet adunk hozzá, nehogy leégjen. Amikor már majdnem teljesen megpuhult a pulyka, hozzáöntjük a fűszerkeverékkel ízesített tejfölt, és alaposan elkevergetjük. Utóbbival lehet kísérletezni, ízlelgetni, hogy eltaláljuk a megfelelő fűszermennyiséget. Kevergetés mellett, 5-7 percig hagyjuk még lassú lángon érlelődni. Tanácsok: Köretnek a zöldséges párolt rízst ajánlanám, cukorborsóval és kukoricával. U.i.: Az alábbi étel egy, párommal közös sütés-főzés alkalmával született, és csak pozitív visszajelzést kaptunk róla :) A receptet beküldte: Sötét_hercegnő Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |