| Magyaros tepsis krumpli receptEgytálételek Hozzávalók: 1,5 kg burgonya 3 nagy fej hagyma 8 dl tej 15 dkg füstölt sonka 10 dkg kolozsvári szalonna 1 szál gyulai kolbász 2-3 kávéskanál pirospaprika (fele lehet csípős) 4 evőkanál olaj só finomliszt Elkészítés: A hagymát apróra vágom, a burgonyát vékony karikákra. A sonkát és szalonnát apró kockákra, a kolbászt vékony karikákra szeletelem. A hagymát az olajon arany sárgára pirítom, megszórom a pirospaprikával, és elkeverést követően azonnal felöntöm a tejjel. Felforralom. Egy nagyobb méretű tűzálló edénybe (vagy tepsibe) rétegezem a nyers krumpliszeleteket, a kolbászt, a szalonnát és a sonkát. Minden réteget megsózok, meghintek liszttel és meglocsolok a hagymás-paprikás tejjel. Így megy ez egészen addig, míg elfogynak a hozzávalók. A tetejére lisztet szórok, majd hagymás-paprikás tejet öntök. Ha jénai edényben csinálom, akkor megy a mikróba - hőkeverés+mikro 45 perc, majd a végén 5 perc grill. Tepsiben és sütőben ugyanilyen eredményt érhetünk el. A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |