| Magyaros lasagne receptEgytálételek Hozzávalók: A raguhoz: 80 dkg darált hús 20 dkg gomba 1 sárgarépa 1 fej vöröshagyma paradicsompüré oregánó és vagy bazsalikom fokhagyma só, bors olaj A besamellhez: 5 dkg vaj 1-2 ek liszt fél liter tej szerecsendió só A tésztához: 2 tojás fél liter tej liszt 2 ek mirelti spenót (ízesítés nélkül) só És: sajt-sajt-sajt Elkészítés: Először a ragut érdemes elkészíteni: a aghymát felkockázod, és olajban elkezde pirítani, majd hozzáreszeled a répát, és együtt pirulnak. Ezután jöhet a hús. Fehéredésig pirítsd, majd jöhet rá a só, a bors, a fokhagyma, az oregánó és a paradicsom. Végül a gomba. Az egészet főzd puhára. Az olasz ínyencek állítólag 1,5 órán át is képesek főzni a ragut, hogy jó kréme legyen. Itt az a lényeg, hogy ne legyen túl folyós, mert akkor kifolyik majd a tésztából. Inkább sűrű, krémes legyen. Közben kezd el a tésztát: gyakorlatilag sima sós palacsinattésztát kell készíteni, amibe beledobsz 2 kanál spenótót. Ízt nem nagyon ad neki, csak színt. De ez a lényeg. Azután süsd ki a palacsintákat. Kb 12-14 palacsinta kell. Közben készítsd el a besamelt is. Olvaszd fel a vajat, pirítsd át benne a lisztet, amjd öntsd fel tejjel, ízesítsd egy picit, és lassú tűzön, folyamatos kevergetés mellett várd meg, míg besűrűsödik. Itt is az a lényeg, hogy sűrű, krémes legyen, ne folydogáljon. Most jön az öszeállítás: Egy tűzálló, lehetőleg kerek tál aljára tégy egy palacsinát, arra ragut, majd palacsinta és besamell. Ezt szórd meg reszetlt sajttal. Nem kell sok, mert az olvad sajton megcsúsznak a következő emeltek. Csak éppen, hogy legyen rajta. Ezután újra palacsinta, ragu, palacsinta, besamell. Úgy kell üögyeskedni, hogy a tetejére ragu kerüljön. Ezt azután jó alaposan szórd meg a sajttal. És irány a sütő. 160-170 fokon 15-20 perc. Igazából csak át kell kicsit sülne, hogy az ízek összeolvadjanak, és a sajt ráolvadjon. Azután lehet tálalni. Igazából egy jó kis kalóriabomba tortát kaptál. Tanácsok: Időigényes, sok munkával és mosatlannal járó művelet, de néha érdemnes meglepni vele a családot. Nagyon tömény, laktató étel, mást ne is nagyon főzz mellé, mert kipukkadnak a vendégek/család, Talán még egy laza saláta elmegy hozzá. Hidegen is nagyon finom. Nálunk anyu szokta csinálni, isteni finomra (mert ő képes 1 -1,5 óráig főzni a ragut). A receptet beküldte: Loni Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |