| Lúdlábtorta receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tésztához: 3 tojás, 3 evőkanál cukor, 1 evőkanál kakaó, 3 evőkanál finomliszt Töltelékhez: 40 dkg meggybefőtt Krémhez: 3 dl tej, 1 cs. csokipuding, 3 evőkanál cukor, 20 dkg vaj, 10 dkg keserű csokoládé Bevonáshoz: 20 dkg étcsokoládé Elkészítés: A tojások sárgáját egy evőkanál cukorral habosra keverjük. A fehérjét a többi cukorral kemény habbá verjük. A két masszát összekeverjük, közben a kakaós lisztet apránként hozzáöntjük. Egy 24 cm átmérőjű tortaformát sütőpapírral kibélelünk. A masszát rákenjük, s közepes hőmérsékletű sütőben megsütjük. /18-20 perc a sütés ideje / a papírt még melegen levesszük. Sült oldalával felfelé fordítva a formába helyezzük. A meggybefőttet kimagozzuk, lecsöpögtetjük. A pudingot az utasításnak megfelelően megfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. A vajat habosra keverjük, s a csokoládépudingot apránként hozzákeverjük. A fölolvasztott csokoládét a krémbe csorgatjuk, és kétharmad részét a tésztára kenjük. A meggyet körben rárakjuk, s a megmaradt krémet rákenjük. Hűtőszekrényben legalább 2 órát hűtjük. Ezután a tetejét és az oldalát olvasztott csokoládéval bevonjuk. Ha megdermedt fél meggyszemekkel díszítjük. A receptet beküldte: Anetta Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |