| Csokihabos-diós szelet receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: 15 dkg finomliszt 1 kávéskanál sütőpor 10 dkg vágott dió 20 dkg étcsoki 10 dkg vaj 15 dkg cukor 3 db tojás A csokis habhoz: 5 dl édes habtejszín 20 dkg csokoládé Elkészítés: 1. A krémhez egy kis lábosban felmelegítjük a csokoládét 3 dl tejszínnel, és homogénre keverjük. Hagyjuk kihűlni, majd a hűtőbe tesszük 4-5 órára. 2. Ezután a maradék 2 dl tejszínt, valamint külön a csokis tejszínt is kemény habbá verjük. A csokis tejszínt kihabosítjuk, és óvatosan, apránként adagolva, beleforgatjuk a sima tejszínt is, majd együtt kihabosítjuk. 3. A tésztához a csokoládét és a vajat vízgőz felett felolvasztjuk. A tojásokat a cukorral 10 perc alatt krémesre keverjük egy gépi habverővel. A lisztet a sütőporral és a vágott dióval összekeverjük, majd fakanállal a krémhez keverjük. 4. A tésztát egy szilikonos sütőpapírral bélelt, 22x36 cm-es tepsibe tesszük. 170 fokra melegített sütőben 20 -25 perc alatt készre sütjük. A kihűlt tésztára rásimítjuk a csokis habot, felszeletelve kínáljuk. Tanácsok: Extra finom sütemény, ajánlom mindenkinek! Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: Miss Angel Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |