Tutireceptek.hu fejléc

Csokihabos-diós szelet recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A tésztához:
15 dkg finomliszt
1 kávéskanál sütőpor
10 dkg vágott dió
20 dkg étcsoki
10 dkg vaj
15 dkg cukor
3 db tojás

A csokis habhoz:
5 dl édes habtejszín
20 dkg csokoládé

Elkészítés:
1. A krémhez egy kis lábosban felmelegítjük a csokoládét 3 dl tejszínnel, és homogénre keverjük. Hagyjuk kihűlni, majd a hűtőbe tesszük 4-5 órára.

2. Ezután a maradék 2 dl tejszínt, valamint külön a csokis tejszínt is kemény habbá verjük. A csokis tejszínt kihabosítjuk, és óvatosan, apránként adagolva, beleforgatjuk a sima tejszínt is, majd együtt kihabosítjuk.

3. A tésztához a csokoládét és a vajat vízgőz felett felolvasztjuk. A tojásokat a cukorral 10 perc alatt krémesre keverjük egy gépi habverővel. A lisztet a sütőporral és a vágott dióval összekeverjük, majd fakanállal a krémhez keverjük.

4. A tésztát egy szilikonos sütőpapírral bélelt, 22x36 cm-es tepsibe tesszük. 170 fokra melegített sütőben 20 -25 perc alatt készre sütjük. A kihűlt tésztára rásimítjuk a csokis habot, felszeletelve kínáljuk.

Tanácsok:
Extra finom sütemény, ajánlom mindenkinek!

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: Miss Angel


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldborsós karajszelet » Kedvenc szelet Ági módra » Kató szelet » Csokoládé szelet
» Sportszelet » Böbe féle puncsos szelet » Kávékrémes szelet » Diós, tejfölös szelet
» Natúrszelet » Puncsos keksz-szelet » Berlini szelet » Andland Madártej szelete
» Habszelet » Rakott hússzeletek » Marika szelet 2 » Floridai halszeletek


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.