| Zserbó (Ági féle) receptSütemények, édességek Hozzávalók: 50 dkg liszt 25 dkg vaj 3 evőkanál porcukor 2 tojás sárgája 1 egész tojás 2 dkg élesztő kicsi tej az élesztőhöz 50 dkg darált dió, ízlés szerint cukrozva lekvár a dió alá Elkészítés: A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a 3 evőkanál porcukrot, a 2 tojás sárgáját és az 1 egész tojást és a fél dl tejben megfuttatott élesztőt. Összedolgozzuk, hogy nyújtható tésztát kapjunk, aztán 3 részre kell osztani és tepsi nagyságú lapokat nyújtani belőlük. Az első lapot berakom a tepsibe, megkenem lekvárral, aztán rá a darált dió, rá a második lap, ismét lekvár és dió, a tetejére kerül a harmadik lap, amit meg kell villával szurkálni, egy óráig állni hagyni és lassú tüzön elég sokáig sütni. Tanácsok: Nagyon jó dolognak tartom a sütőpapírt a tepsibe a sütik alá. Akármilyen süteménynél helyettesíti a zsirozást, lisztezést, és nem ragad bele a tészta a tepsibe. A lapba nyújtandó tészták esetében vastagabb nylont használok oly módon, hogy a nyújtandó tésztát közzéteszem egy tepsi méteténél nagyobb nylon darabnak és a megadott méretűre nyújtom, lisztezés és minden probléma nélkül. Nagyon jó módszer, ajánlom mindenkinek, hogy próbálja ki. A receptet beküldte: Sandoki Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |