| Boszorkánykrém receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1 kg alma 4 tojásfehérje 1 ek porcukor 1 rúd fahéj 4 szem szegfűszeg 1 marék mazsola fél dl rum 1 ek vaj Elkészítés: - Az almát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk, egy kanál vajon kicsit átfuttatjuk. - Öntünk rá egy kis vizet, mellétesszük a fahéjat és a szegfűszeget, majd teljesen puhára pároljuk. - Kihalásszuk a fűszereket, és az almát krémesre pürésítjük. Lehet botmixerrel is, én krumplinyomót használtam. - Megvárjuk, míg teljesen kihűl. Addig rumba áztatjuk a mazsolát. - Ha kihűlt az almapüré, a tojások fehérjét egy csipet sóval és a cukorral kemény habbá verjük. - Beleforgatjuk az almapürét, és még pár percig verjük. - Kis tálkákba osztjuk, és a tetejükre szórjuk a mazsolát. Tanácsok: 4 főre szól! :) A receptet beküldte: Nik. Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |