Tutireceptek.hu fejléc

Boszorkánykrém recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 kg alma
4 tojásfehérje
1 ek porcukor
1 rúd fahéj
4 szem szegfűszeg
1 marék mazsola
fél dl rum
1 ek vaj

Elkészítés:
- Az almát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk, egy kanál vajon kicsit átfuttatjuk.
- Öntünk rá egy kis vizet, mellétesszük a fahéjat és a szegfűszeget, majd teljesen puhára pároljuk.
- Kihalásszuk a fűszereket, és az almát krémesre pürésítjük. Lehet botmixerrel is, én krumplinyomót használtam.
- Megvárjuk, míg teljesen kihűl. Addig rumba áztatjuk a mazsolát.
- Ha kihűlt az almapüré, a tojások fehérjét egy csipet sóval és a cukorral kemény habbá verjük.
- Beleforgatjuk az almapürét, és még pár percig verjük.
- Kis tálkákba osztjuk, és a tetejükre szórjuk a mazsolát.

Tanácsok:
4 főre szól! :)


A receptet beküldte: Nik.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kakaós-gyümölcsös torta » Túrós szelet » Kagylók » Hajtogatott sajtkrémes pogi
» Foltos kekszes süti » Egyszerű madártej » Túrós piramis » Mokkaszelet
» 4 perces kekszes álom » Darafelfújt hidegen » Francia túrós (update módon) » Karamellás fincsi krémes
» Bakalepény » Titó pite » Lekváros, túrós rakott tészta » Kakaós - mézes süti


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.