| Mentolkrémes torta receptSütemények, édességek Hozzávalók: hozzávalók 8 főre 40 dkg mentolos krémmel töltött csokilapocska (After Eight) 9 dl tejszín 5 tojás csipetnyi só 15 dkg finom kristálycukor 3 cs vaníliás cukor 20 dkg finomliszt 1/2 cs sütőpor 1 csapott ek kakaópor 3 cs habfixáló mentalevél a díszítéshez sütőpapír a tortaformához Elkészítés: elkészítés 1. Három mentolkrémes lapocskát félreteszünk a díszítéshez. Lábosban felmelegítünk 8 dl tejszínt. A maradék csokilapocskákat beletördeljük a tejszínbe, és folyamatos keverés mellett felolvasztjuk, felforraljuk, majd keverőtálba átöntve, kihűtjük, és egy éjszakára hűtőbe tesszük. 2. A szétválasztott tojások fehérjét a sóval és 5 evőkanál hideg vízzel kemény habbá verjük. Közben apránként beleszórjuk a cukrot, 1 csomag vaníliás cukrot, egyenként beledolgozzuk a tojások sárgáját, majd rászitáljuk, és beleforgatjuk a sütő- és kakaóporral elkevert lisztet. 3. A sütőpapírral kibélelt, kapcsos tortaformába öntjük, elsimítjuk, és előmelegített sütőben megsütjük, majd kivesszük, és hűlni hagyjuk. 4. Robotgép habverőjével a hűtőből kivett csokikrémet habosra felverjük, közben hozzáadjuk a maradék vaníliás cukrot és a habfixálókat. 5. A tortát széltében három egyforma vastag lapra szeljük. Az alsó lap köré visszapattintjuk a kapcsos tortakarimát. A krém 1/3-át rákenjük, majd rátesszük a következő lapot. A krém második harmadával megkenjük, és rátesszük az utolsó lapot. Óvatosan lepattintjuk, és levesszük a tortakarikát. A tortát a maradék krémmel hullámosan körbekenjük .Egy órára hűtőbe tesszük. 6. A megmaradt tejszínt kemény habbá verjük, nyomózsákba téve, habrózsákkal díszítjük a tortát. A félretett csokilapokat átlósan elvágjuk, a mentaleveleket megmossuk, és szárítjuk. Felváltva a habrózsákba nyomva díszítjük velük a torta tetejét. Tálalásig hűtőbe tesszük. sütési hőfok: 150°C sütési mód: alul-felül sütés tepsi mérete: 26 cm A receptet beküldte: hercenő31 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |