| Bundás alma(Kata-féle) receptSütemények, édességek Hozzávalók: 5 db alma 3 tojás 30 dkg liszt 2 ek. cukor 1 tk. vaníliacukor csipetnyi só tej fahéjas porcukor. Elkészítés: A lisztbõl, tojásból, cukorból, tejbõl, vaníliából pici só hozzáadásával sûrû palacsintatésztát készítünk. Az almákat kicsumázzuk és felkarikázzuk. Megforgatjuk lisztben, a masszába mártjuk és nem túl forró olajban kisütjük. Figyeljünk, hogy az olaj éppen megfelelõ hõmérsékletû legyen, mert ha túl forró, akkor hamar megég, ha túl hideg, elázik az olajtól a tészta. A megsült almákat papírtörlõre tesszük, hogy lecsöpögjön róla az olaj, majd tányérra rakjuk és megszórjuk fahéjas porcukorral. A receptet beküldte: hpkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |