Tutireceptek.hu fejléc

Bundás alma(Kata-féle) recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
5 db alma
3 tojás
30 dkg liszt
2 ek. cukor
1 tk. vaníliacukor
csipetnyi só
tej
fahéjas porcukor.

Elkészítés:
A lisztbõl, tojásból, cukorból, tejbõl, vaníliából pici só hozzáadásával sûrû palacsintatésztát készítünk. Az almákat kicsumázzuk és felkarikázzuk. Megforgatjuk lisztben, a masszába mártjuk és nem túl forró olajban kisütjük. Figyeljünk, hogy az olaj éppen megfelelõ hõmérsékletû legyen, mert ha túl forró, akkor hamar megég, ha túl hideg, elázik az olajtól a tészta.
A megsült almákat papírtörlõre tesszük, hogy lecsöpögjön róla az olaj, majd tányérra rakjuk és megszórjuk fahéjas porcukorral.


A receptet beküldte: hpkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Málnalekváros bundáskenyér » Bundás karaj » Bundás alma » Bundás rostélyos
» Rakott bundás kenyér » Bundáskenyér másként » Töltött "bundás" tojás » Sonkás bundás kenyér
» Töltött bundás kenyér » Töltött bundás » Bundás kenyér - másként » Bundás karalábé
» Bundás bodza » Bundás kenyér zsír nélkül » Bundás sült banán » Bundás banán


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.