| Meggyes - diós süti receptSütemények, édességek Hozzávalók: TÉSZTA: 40 dkg liszt 4 tojássárgája 5 dkg cukor 14 dkg RAMA 3 dkg élesztő (kevés tejben felfuttatjuk) TÖLTELÉK: 20 dkg darált dió 20 dkg cukor 4 tojásfehérje magozott meggy Elkészítés: Tészta: Miután az élesztőt egy kevés tejjel felfuttattuk,a tészta többi hozzávalójához öntjük és jól összedolgozzuk.Ezután 3 részre osztjuk. Töltelék: A tojásfehérjét kemény habbá verjük,hozzáadjuk a cukrot,majd beleforgatjuk a diót is. Összeállítás: A tésztát külön-külön,vékony,hosszúkás lapokká nyújtjuk (kb. 12 X 30 centisre) A tészta hosszabb széleire tesszük a magozott meggyet,és a tésztával együtt fölhajtjuk.(A meggy alá szórhatunk egy kevés búzadarát,hogy fölszívja a levét.) A feltekert szélek közé kenjük a diós habot. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.Hamar elkészül! A receptet beküldte: Mildora Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |