| Lúdlábtorta (Kata-féle) receptSütemények, édességek Hozzávalók: 3 tojás 3-3 evőkanál cukor és liszt 1 evőkanál kakaópor 1 kis üveg meggybefőtt - a krémhez: 3 dl tej, 1 csomag vaníliás pudingpor, 1 evőkanál kakaópor, 3 evőkanál cukor, 20 dkg vaj, 10 dkg étcsokoládé, - a tetejére: 20 dkg tortabevonó csokoládé Elkészítés: A tojássárgákat a cukorral keverd habosra. Apránként add hozzá a lisztet, a kakaóport, majd forgasd bele a fehérjékből vert kemény habot. A masszát töltsd sütőpapírral bélelt tortakarikába, és előmelegített sütőben 180 fokon 18-20 perc alatt süsd meg. Borítsd rácsra, húzd le róla a papírt és hagyd hűlni. A krémhez a tejet a pudingporral és a cukorral dolgozd el simára. Szüntelenül kevergetve, lassú tűzön főzd sűrűre. A tűzről levéve tördeld bele a csokoládét, és keverd addig, míg teljesen szétolvad benne. Ha a krém kihűlt, add hozzá a habosra kevert vajat, és a kimagozott, jól lecsöpögtetett meggyet. Simítsd az egészet egyenletesen a tésztakorongra, tedd hűtőbe, hogy megdermedjen. A tetejét és az oldalát vond be gőz felett megolvasztott csokoládéval. Ha az is kellően megszilárdult, meggyszemekkel kidíszítheted. A receptet beküldte: hpkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |