| Almás pite - tejmentesen receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: 60 dkg búzaliszt fél tasak sütőpor 6 dkg cukor 15 dkg kókuszolaj 1-2 dl víz A töltelékhez: 1 kg alma 1 tasak vaníliás cukor 3-4 evőkanál őrölt fahéj 2-3 evőkanál cukor A sütőforma kikenéséhez: kókuszzsír Tálaláshoz: porcukor Elkészítés: A tésztahozzávalóit a víz kivételével egy tálba mérjük és összemorzsoljuk, gyúrjuk. Hozzáadunk 1 dl vizet, majd még annyit, amennyivel gombóccá gyúrható a massza (kb. + 1 dl-re lesz szükség). A tésztát két részre szedjük és 20 percig pihentetjük. Közben a töltelékhez az almát meghámozzuk, lereszeljük, megszórjuk a cukrokkal és az őrölt fahéjjal és összekeverjük. A sütőt előmelegítjük 180 fokra és kókuszzsírral kikenünk egy kisebb tepsit. Az egyik tésztadarabot lisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk, a tepsire helyezzük, ráadagoljuk a cukros-fahéjas reszelt almát, majd kinyújtjuk a másik tésztadarabot is és ráterítjük a töltelékre. A tetejét megszurkáljuk villával, majd sütőbe toljuk és 20-25 perc alatt készre sütjük. Ha kész, porcukrot szitálunk a tetejére és így tálaljuk. A receptet beküldte: MRG1 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |