| Leveles tepertös pogácsa receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 1 kg finomliszt 2 dkg kevés langyos tejben felfuttatott élesztő 2 evőkanál rum kb. 1 dl tejföl 80 dkg tepertő só (kb. 2 kávéskanál) langyos víz Tetejére: 1 db tojás Elkészítés: Kevés langyos tejben kevés cukorral kb. 10 perc alatt felfuttatjuk az élesztőt. A liszttel, a felfuttatott élesztővel, tejföllel, sóval, rummal, langyos vízzel tésztává gyúrjuk, alaposan kidolgozzuk. Lisztezett gyúrótáblán ujjnyi vastagságúra, kocka alakúra nyújtjuk. A tepertőt ledaráljuk, majd egyharmad részét a tésztára kenjük. Hajtogatjuk balról, felülről, jobbról, alulról. Fél órán keresztül hagyjuk pihenni, letakarva. Megint kinyújtjuk, a harmad tepertővel bekenjük, hajtogatjuk. Megint hagyjuk fél órán keresztül pihenni. Harmadszorra is kinyújtjuk, a maradék teperővel bekenjük, hajtogatjuk, pihentetjük fél órán keresztül. Másfél - kétujjnyira nyújtjuk, bevagdossuk, szaggatjuk, pihentetjük. A tojással a pogácsa tetejét megkenjük. Előmelegített sütőben sütjük 15-20 percig. A receptet beküldte: Rumino Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |