Tutireceptek.hu fejléc

Zabpelyhes pogácsa recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
25 dkg zabpehely
20 dkg margarin
12 dkg liszt
2 tojás
15 dkg barnacukor
3 ek méz
15 dkg durvára vágott dió, vagy mandula
1/2 csomag sütőpor

Elkészítés:
A száraz hozzávalókat egy tálba összekeverjük. A margarint mézzel felolvasztjuk, majd a keverékre öntjük. Beleütjük a tojásokat és az egészet összekeverjük.
Álni hagyjuk pár órát /esetleg egy éjszakát/ a hűtőben.
Sütőpapirra kis golyókat formázunk és előmelegitett sütőben, közepes tűzön sütjük.

Tanácsok:
A golyókat kicsit tegyük távolabb egymástól, mert kissé megdagadnak.


A receptet beküldte: vma


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Céklás húspogácsa » Meleg túrós pogácsa » Sajtos-burgonyás pogácsa » Zabpelyhes tallér
» Túrós pogácsa Hugi módra » Miniszteri sajtos pogácsa » Ízletes pogácsa » Zabpelyhes sajtos rudak
» Pogácsa füstölt sajttal » Citromos pogácsa » Sajtos, tejfölös pogácsa » Zabpelyhes-epersaláta
» Rokfortos pogácsa » Walesi húspogácsák » Pogácsa Update 1 » Zabpelyhes fasírt


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.