Tutireceptek.hu fejléc

Angol pogácsa recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
22.5 dkg sütőporos liszt
Egy csipetnyi só
5.5 dkg puha vaj, kis kockákra vágva
2.5 dkg kristály
1.5 dl tej

Elkészítés:
1. A sütőt 220 fokra előmelegítjük.
2. A lisztet és sót elkeverjük, majd a vajjal elmorzsáljuk.
3. Belekeverjük a cukrot és a tejet, eldolgozzuk.
4. Egy lisztezett deszkán kicsit átgyúrjuk a keletkezett tésztát ( 3-4 percig), 2cm-re lelapítjuk vagy kinyújtjuk, majd egy 5 cm átmérőjű, lisztbe mártott szaggatóval kiszaggatjuk (de ne forgassuk a szaggatót a tésztában, hanem nyomjuk ki a korongokat, különben nem emelkedik fel egyenletesen a sütőben).
5. A kinyomott pogácsákat egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, nem túl szorosan, majd liszttel megszórjuk, vagy tojással, tejjel megkenjük a tetejüket, és 10-12 percig aranysárgára sütjük.
6. Rácson hűlni hagyjuk.

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kolbászos pogácsa » Puha krumplispogácsa » Ottfelejtett pogácsa » Fini pogácsa
» Szezámmagos túrós pogácsa » Angol sütemény » "Krumplis pogácsa" » Túrós sajtos pogácsa
» Paprikás pogácsa » Angolna nyárson sütve » Réteges tepertős pogácsa » Edina sajtos pogácsája
» Egyben sült pogácsa » Leveles zsíros pogácsa » Mami pogácsája » Poharas krumplis pogácsa


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.