| Angol pogácsa receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 22.5 dkg sütőporos liszt Egy csipetnyi só 5.5 dkg puha vaj, kis kockákra vágva 2.5 dkg kristály 1.5 dl tej Elkészítés: 1. A sütőt 220 fokra előmelegítjük. 2. A lisztet és sót elkeverjük, majd a vajjal elmorzsáljuk. 3. Belekeverjük a cukrot és a tejet, eldolgozzuk. 4. Egy lisztezett deszkán kicsit átgyúrjuk a keletkezett tésztát ( 3-4 percig), 2cm-re lelapítjuk vagy kinyújtjuk, majd egy 5 cm átmérőjű, lisztbe mártott szaggatóval kiszaggatjuk (de ne forgassuk a szaggatót a tésztában, hanem nyomjuk ki a korongokat, különben nem emelkedik fel egyenletesen a sütőben). 5. A kinyomott pogácsákat egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, nem túl szorosan, majd liszttel megszórjuk, vagy tojással, tejjel megkenjük a tetejüket, és 10-12 percig aranysárgára sütjük. 6. Rácson hűlni hagyjuk. Elkészítési idő: 40 perc A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |