| Szakállas pogácsa receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 18dkg reszelt sajt, 36dkg vaj, 6 evőkanál tej, 3 tojássárgája, 60dkg liszt, só Tetejére: 3 tojásfehérje Töltelék: 20dkg vaj 20dkg krémsajt 3-4evőkanál tejföl, só, 20-25dkg reszelt sajt Elkészítés: A vajat morzsold el a liszttel,majd a többi hozzávalóval dolgozd alaposan össze.Lisztezett deszkán nyújtsd 3-4mm vastagra és szúrj ki belőle kb,3 cm átmérőjű kis korongokat.A tetejüket kend meg tojásfehérjével,majd sütőpapírral borított sütőlemezre sorakozva,előmelegített sütőben 180 fokon 8-10 perc alatt süsd őket szép pirosra. A töltelékhez a puha vajat keverd simára a krémsajttal és annyi tejföllel,hogy jól kenhető,sűrű krémet kapj.Ízesítsd sóval.A krémmel tapassz össze 2-2 kis tésztakorongot,s forgasd meg őket reszelt sajtban A receptet beküldte: mixy 12 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |