Tutireceptek.hu fejléc

Réteges tepertős pogácsa recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
60 dkg liszt
3 dl tej
3 dkg élesztő
1 kanál cukor

2 tojás
tejföl
30 dkg darált tepertő

Elkészítés:
A lisztet a tejjel, élesztővel a cukorral, sóval és a 2 tojás sárgájával, ha szükséges tejföllel, kissé lágyabb jól kidolgozott tésztát dagasztunk.

Ha megkelt, jól kinyújtjuk és 10 dkg darált tepertőt simítunk bele, mint a beiglit, feltekerjük és két oldalról összehajtjuk. Még kétszer megismételjük a nyújtást szintén 10-10 dkg tepertővel megkenjük, de már nem tekerjük fel, csak hajtogatjuk a tésztát.

A nyújtások között 15-20 perc pihentetés szükséges. Tehetünk bele ízlés szerint feketeborsot is. Ha kiszaggatjuk, a tetejét felvert tojással megkenjük és sütőbe tesszük.

Tanácsok:
A pogácsákat gyorsan süssük,jó meleg sütőben, különben kiszáradnak.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Parmezános burgonyapogácsa » Mandulás pogácsa » Egyben sült pogácsa » Gyergyói tepertős pogácsa
» Kedvenc sajtos pogácsám » Juhtúróval töltött pogácsa » Porhanyós sajtos pogácsa » Mézespogácsa
» Ecetes pogácsa » Vica sajtos pogácsája » Sajtos pogácsa » Sós pogácsa
» Libatepertős pogácsa » Pogácsám a 80-as évekből » Nagymamám cukros pogácsája » Zsúrpogácsa


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.