| Lepénykenyér receptKenyerek, péksütemények Hozzávalók: 60 dkg liszt 20 dkg vaj vagy sertészsír 7 gramm élesztő só víz - kb 2dl Elkészítés: A hozzávalókból 10 perc alatt kemény, ruganyos tésztát gyúrok, majd 30 percig kelni hagyom. Nem kel meg olyan nagyon, de azért láthatóan. A nagy cipót 12 adagra osztom, ezekből gomócokat formázok. Ezeket kb 1-2 mm-es kerek lepényekké nyújtom. Forró teflonserpenyőben (zsiradék nélkül!) egyenként kisütöm, mindkét oldalukat kb 1-1 percig. Tanácsok: Az élesztőt, hogy könnyebben el lehessen oszlatni, a felmelegített vízben feloldhatjuk, és ezt beleöntve gyúrjuk a tésztát. A sütésnél: ha elkezd felhólyagosodni az egyik oldal, akkor lehet fordítani, nem baj, ha picit megpirul, de ne süssük túl. Nem kell, hogy kemény-merev legyen. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: birgi74 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |