| Meggyes-fahéjas muffin receptKenyerek, péksütemények Hozzávalók: 23 dkg teljes kiőrlésű liszt 10 dkg barna nádcukor 2 teáskanál sütőpor 2-3 teáskanál fahéj (ízlés szerint) 2 db tojás 2,5 dl tej 0,8 dl olaj 28 dkg enyhén cukrozott, magozott meggybefőtt (+ a leve) 12 db muffinpapír Elkészítés: Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (légkeverésest 160-ra), a 12 darabos muffinsütőformába belehelyezzük a muffinpapírokat. A lisztet a cukorral, a sütőporral és a fahéjjal alaposan összekeverjük. A tojást, a tejet, az olajat, esetleg 2-3 evőkanál meggylevet kézi habverővel elkeverjük. Ezek után gyorsan összeelegyítjük a száraz és nedves hozzávalókat, végül a tésztába kanállal beleforgatjuk a meggyet. Eloszlatjuk a sütőformában, és 20-25 percig, középső rácson készre sütjük. Kihűlés után, tálalás előtt esetleg meglocsolhatjuk még a befőtt levével. Tanácsok: Az elkészült tészta kicsit ragadós lesz, ezért nehéz gyorsan beleadagolni a formába, de megéri vesződni vele, mert nagyon szépen feljön, a meggy pedig ellensúlyozza a teljes kiőrlésű liszt szárazságát. A receptet beküldte: Mókica Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |